T*sco visli L*dl kenyérrel megbolondítva
Hozzávalók 2 fő részére, de úgy, hogy jusson a kutyának is
- 1 kg Te*co virsli
- 1 kg Lidl keny*r
- izlés szerint mustár, ketchup, étkezési zsír, hagyma
- étkezés után Deadalon
Fél kanál étkezési zsírban pirítsd meg a hagymát. Habár én fél kanál helyett mindig egy egész serpenyőt használok, de te kezdő vagy, tanuld csak meg, mi az, hogy gasztronómia. Ha végeztél dobd ki, semmi szükség rá.
Bontsd ki a virslit. Használj mondjuk kést. A felbontott virsliről ilyenkor én még főzés előtt leveszem az izét róla. Tégy te is így. A munka neheze most jön. Forralj vízet egy tálban. Egyébként jobban jársz, ha a víz forrálását már a virsli felbontása előtt elkezded, mert akkor nem kell rá várni. Vagy engedj melegvízet a tálba bele, akkor is hamarabb ehetsz ebből a finomságból, ami nem csak egzotikus inyencség, de ugyanakkor táplál is. Ja, és ha közben szól valami kabaré a rádióból, az feldobja a murit. Hiába, nevetve tanul a magyar!
Fontos, hogy a virslit a forró vízbe tedd, ne valami üres fazékba. Lényeges pont ez, sok kezdő szakács esett már bele ebbe a sunyi csapdába. 5 perc után vedd ki a virslit. Ha véletlenül benne hagyod fél óránál tovább, akkor sincs gond, ízletes virslifőzeléket készítettél ugyanis, ami nemzeti étel Kambuktuban. Hm. Jól belecsaptunk a gasztronómia velejébe már most, ugye?
Jó étvágyat!
2007. szeptember 27., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Drága Zoltán !!!
Edd meg amit főztél!
Lelkes olvasótábor
A kenyér nem szerepel a receptben, csak a hozzávalóknál. Lehet szeletelt kenyér is vagy csak a harmadik napos penészes a jó?
Kenyér valóban nem szerepel a receptben. Annyi legyen elég, hogy Lamberta néni mozgáskultúrája a hiba elkövetése óta szegényebb és segédeszközök használatához jobban kötött. A penészes kenyeret más esetben javasolnám, ennél az ételnél viszont furcsa bukét ad az egésznek, fogyasztása nem ajánlott.
Megjegyzés küldése